Ура! Започва благоустрояването на три централни квартала в Дупница

DenNews.bg
01.08.2014
размер на текста:

Решение на Комисията за защита на конкуренцията свали пречките за старта на проекта “Зелена градска среда”, който предвижда облагородяването на три централни квартала на Дупница.
Комисията отхвърли жалбите на “Водстрой - 98” и “Мегаинвест-Холд” ЕООД, които отпаднаха от процедурата по избор на изпълнител на проекта и обжалваха избора на изпълнител.
Както е известно, поръчката на стойност 5 млн. лева бе спечелена от ДЗЗД “Съвременна Дупница 2014”.
Решението на КЗК можеше да бъде обжалвано пред ВАС, но депозирана жалба няма и с това се даде “зелена светлина” за стартиране на ремонтни дейности.
“Изключително доволен съм. Този проект ще промени изцяло облика на града и цели квартали. Срокът за изпълнение е 10 месеца, така че догодина по това време Дупница ще бъде красиво райско кътче”, коментира кметът Методи Чимев.
Договорът с изпълнителят ще бъде сключен на 12 август на пресконференция, като на 3Д ще бъдат презентирани дейностите, които ще бъдат извършени по проекта, а веднага след това ще бъде направена и първа копка.
Проектът предвижда облагородяването на три централни квартала- ж.к. „Дупница”, ж.к. „Развесена върба” и района на Минчовия площад, включително и ремонт на улици.
Припомняме, че процедурата за възлагане на обществената поръчка по проекта бе прекратена, заради грешка на екипа на зам.-кметът Красимир Георгиев. Това доведе до бурни политически реакции, включително и искане за оставката на Георгиев от страна на БСП.
В последствие обаче грешката бе коригирана и процедурата се проведе гладко през месец март.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети