Футболист от “А” група арестуван за черно тото, уреждал мачове на националния отбор

DenNews.bg
01.08.2014
размер на текста:

Футболист играл и в “А” група е бил арестуван в четвъртък в подозрение за манипулиране на мачове на юношеския национален отбор до 19 години, съобщава официалният сайт на БФС. Задържаният е на 20 години и имат опит зад гърба си в елитната ни футболна група. В хода на разследването са разпитвани играчи от националния отбор, които участваха на Европейското първенство за юноши.

Ето цялото съобщение от БФС:
Съвместната оперативна работа на Министерство на Вътрешните работи и Българския футболен съюз доведе до арест за опит за манипулиране на мачове на юношеския национален отбор до 19 г.
На 31.07.2014 г. от служители на ГД “Криминална полиция” бе задържан 20-годишен бивш футболист от отбори в “А” ФГ. Две седмици по-рано сигнал за опит за манипулиране на резултати от мачове на юношеския национален отбор до 19 г. бе подаден от Българския футболен съюз в лицето на неговия експерт по почтеността Марио Костурков до Главна дирекция “Криминална полиция”. В резултат на проведените оперативни следствени действия са разпитани множество лица, сред които и актуални национали от юношеския национален отбор до 19 г., участвал на финалите на европейското първенство за юноши в Унгария. Тези футболисти са в същото време играчи на елитни клубове от “А” група, което наложи информираност и съдействие от техните клубове.
Българският футболен съюз би искал да изкаже своята благодарност на въпросните клубове за запазената конфиденциалност и оказаното пълно съдействие в хода на разследването. Със съжаление трябва да отбележим, че светкавичните действия, които трябваше да се предприемат в резултат на постъпилия сигнал, вероятно са повлияли до някаква степен в чисто психологически план на състоянието на националния отбор по време на Евро 2014. Българският футболен съюз обаче е твърдо решен да направи всичко по силите си, за да изкорени напълно манипулирането на мачове у нас.
Действията по разследване и разширяване на кръга от лица, които имат отношение към извършваната престъпна дейност, продължават. По случая е образувано досъдебно производство по чл.307В от НК, което се наблюдава от Районна прокуратура –Ботевград.
 

Най-четено

Темите от "Спорт"

Етикети