ВиК чисти по спешност уличната канализация в Дупница, на места има задръствания от пороя

DenNews.bg
01.08.2014
размер на текста:

Спешно почистване на уличната канализация предприеха екипи на ВиК-Дупница. На места има задръствания на шахтите от наноси и боклуци след обилните валежи от снощи.
„Почистването на уличната канализация се извършва планово, постоянна профилактика има на възлови точки, но дъждът снощи създаде проблеми на места, тъй като в шахтите попадат наноси. Работим и по сигнали, така че гражданите могат да ни сигнализират”, обясни за DenNews.bg управителят на ВиК Илия Илиев.
От община Дупница информират, че няма сигнали за сериозни проблеми в следствие на бурята.
“Кметовете и кметски наместници имат заповед и следят за нивата на реките. Работници на общината са изпратени в село Крайни дол да почистят дерето на селото, където след дъжда е затруднен достъпа на хората до домовете си. За това ни сигнализира кметският наместник Маргарита Димитрова”, обясни зам.-кметът по социалните дейности Крум Милев.
За късмет само преди ден е приключило почистването на дерето над жк “Бистрица” в Дупница, където при валежи се стигаше до наводняване на мазетата на няколко блока.

 

Сигнали до община Дупница може да подавате на телефони: 0701/5 92 59 и 0879 523 474


Междуведомствена комисия, назначена със заповед на кмета на Методи Чимев с председател инж. Иван Бельов, началник отдел “Строителство” приключи работа по огледа и проверката на речните корита на територията на цялата община. В момента се обработват данните, след което ще бъде изготвена програма за планово почистване съгласно Закона за водите. Дейностите по изпълнението ще започнат до 10-ина дни като с предимство ще бъдат речните корита и дерета по селата. Планира се цялостното почистване в Дупница и селата да приключи в рамките на 75 дни, информират от пресцентъра на общината.
От там информират още, че по сигнали на граждани, от днес работници на община Дупница премахват навесите на бившия тютюнев склад в Горна махала. Съоръженията, опасни за преминаващите хората, ще бъдат премахнати до края на деня.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети