Осъдена за убийство се скри от 10 г. присъда

DenNews.bg
09.07.2014
размер на текста:

Осъдената за жестокото убийство на 19-годишната Севиля от столичния кв. „Люлин” Янка Младенова е обявена за общодържавно издирване. Младенова, която задно с Антон Ангелов бяха признати за виновни за това, че са убили момичето с 44 удара с нож за няколко грама злато, е изчезнала, след като преди дни получи 10 годишна ефективна присъда.
На последното съдебно заседание от тригодишната съдебна сага е първият път, в който Янка Младенова не се е явила. Когато властите отиват на адреса й да я арестуват, не откриват никого.
"Апелативен съд имаше достатъчно доказателства, а имаше и признанието на другия участник в убийството, който призна, че тя е участвала, че е нанесла първите удари в корема на детенцето ми. И въпреки всичко беше пусната да се прибере вкъщи”, недоумява пред news7 Мария Хранова, майка на убитата Севиля.
Предполага се, че Янка е изчезнала наскоро. Първоначално тя беше освободена от съда, но впоследствие се оказа, че не са разпитани важни свидетели и не е направена експертиза на косъм в ръката на жертвата. На втора инстанция пропуските бяха отстранени, а Янка осъдена.
"Тя е обществено опасна, трябва да бъде открита, дали в България или в чужбина – тя е бездушен и жесток човек. Това е прекалено вече, толкова убийци се измъкнаха ", казва опечалената майка.
Осъденият на доживотен затвор за двойното убийство пред "Соло" Илиян Тодоров е в неизвестност от миналата година, а от издирването му от Интерпол резултат няма. Според роднините на една от жертвите му – Кирил Въжаров, никой не го и търси вече осми месец.
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети