Снимка от ареста превърна гангстер в секс икона

DenNews.bg
08.07.2014
размер на текста:

Снимка, направена в полицейския арест, превърна американски гангстер в секс икона. 220 000 са официално регистрираните фенове (предимно от женски пол) на 30-годишния Джеръми Мийкс, арестуван за поредица въоръжени грабежи. Масовата истерия по Мийкс зарази интернет, след като полицията в Стоктън публикува на страницата си във Фейсбук снимката му, на която той прилича повече на професионален модел.
Така се появи и фен страница на Мийкс, който има зад гърба си 9-годишна присъда, а при ареста му са задържани още трима други членове на престъпна група.
"Престъпление е да си толкова привлекателен", "О, Боже, колко е сладък!", "Дали не може да ме вържат с белезници за него?", са част от коментарите на фенките под снимката на гангстера. Едно от най-привлекателните неща в лицето му се оказва татуировката с формата на сълза в ъгъла на окото му. Но точно това е признак, че красавецът не е никак безобиден, тъй като се смята, че такъв татус означава, че притежателят й е убил човек.
В интернет се появиха дори монтажи, показващи реклами на големи марки с Джеръми Мийкс като модна икона. Съпругата му обаче не се чувства поласкана от хвалебствията и ги намери за неуместни. Майката на Джеръми пък реши да се възползва от "успеха" на сина си и отвори сайт, в който набира средства за определената му гаранция от 1 милион долара.
В интервю Мийкс заяви, че е бил изненадан от популярността си във Фейсбук. Макар да не отрича, че е нарушил закона, той твърди, че е скъсал с престъпното си минало и че бракът и бащинството са му помогнали да влезе в правия път.