Изпълнителят бави подмяната на уличното осветление в Дупница

DenNews.bg
31.07.2014
размер на текста:

Испанската фирма “Етралукс”, която е част от “Ей Си ЕС Холдинг”, чийто собственик е Флорентино Перес, президент на футболния гигант Реал Мадрид, бави старта на подмяната на уличното осветление в Дупница. Първоначалният план бе изпълнението да започне до края на месец юни.
Заради забавянето кметът на Методи Чимев е инициирал среща с изпълнителите, след която е посочен нов срок за започване на подмяната-18 август.
“Поисках тази среща, защото дейностите не започнаха в срок. Исках да знам, докъде са стигнали, тъй като това касае абсолютно всеки дупничанин. Освен това, при стартирането на самите монтажни дейности, ще има спирания на тока, което ще създава неудобство и трябваше също да бъде изяснено за какви периоди, по какъв график и за по-колко часа ще се случва това. От страна на община Дупница имат пълно съдействие и ще го имат, за което ги уверих. Очаква се да започнат същинска дейност след 18 август”, обясни Чимев.
Както е известно, само няколко града в България ще бъдат финансирани от фонд “Козлодуй” за цялостна подмяна улично осветление, което ще бъде управлявано от специално изграден център чрез софтуер. Общата сума на дейността за Дупница е малко над 1 млн. лева, като финансирането е 100-процентово, а очакваните икономии за ток са около 35-40%.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети