Левски се отказа от Евролигата, заради спряния паричен поток от КТБ

DenNews.bg
03.07.2014
размер на текста:

Баскетболният Левски отказва участие в Евролигата, съобщават официално от "синия" клуб. Като причина за това ръководството изтъква "невъзможността да гарантира създаването на отбор, конкурентноспособен на класните тимове в Евролига/Еврокъп".
Повече от очевидно е обаче, че причините са финансови, отчита Новспорт. Баскетболният Левски, както футболния Ботев (Пд), бяха солидно спонсорирани от КТБ, която в момента няма възможност да продължи по същия начин.

Официалното изявление на ръководството на БК Левски:

БK Левски няма да вземе участие в следващия сезон на Евролига/Еврокъп.
Както е известно, като шампион на България, Левски получи покана от Евролигата за участие в квалификационния турнир за влизане в груповата фаза, както и гарантирано място в Еврокъп.
За съжаление, невъзможността Левски към настоящия момент да гарантира създаването на отбор, конкурентноспособен на класните тимове в Евролига/Еврокъп, постави ръководството пред трудното решение, да откаже страхотната възможност.
През изминалите пет години и половина Левски се намира в уникална финансова стабилност, и ръководството на тима се надява да успее да запази стандарта и марката, наложена от „синия“ клуб в тези години.
Клубът остава в отлични отношения с ръководството на двата европейски турнира, което прие топло старши треньора Константин Папазов при себе си, по време на срещата на всички треньори в Евролигата на 2 и 3 юли. Папазов и Левски бяха посрещнати повече от радушно в централата на европейските клубни турнири, като оттам изразиха надежда в близко бъдеще българският отбор отново да намери път към техните състезания.
Наясно сме с интереса към състоянието на Левски и неговата стабилност за следващия сезон, но към момента ръководството на клуба не може да предостави друга окончателна и официална информация, която да послужи пред обществеността.

С уважение,
Ръководството на БК Левски

 

Най-четено

Темите от "Спорт"

Етикети