Откриват изложба на Елена Темелкова в Околийската къща днес

DenNews.bg
03.07.2014
размер на текста:

Самостоятелна изложба на Елена Темелкова ще бъде открита днес (3 юни) в галерия Околийската къща в Дупница. Пред почитателите на изкуството в града тя ще покаже свои произведения в различни техники. В уютната галерия ще бъдат подредени уникални тъкани пана, изящни рисувани шалове от коприна и стъклопис. Така художничката ще покаже различните материали, с които работи и ефектите, които създава всеки от тях.
Преди малко повече от месец Елена Темелкова показа своите работи в галерия "Кракра" в Перник. Сега предстои да ги сподели и с публиката в Дупница.
Елена Темелкова е завършила НХА в София в класа на проф. Марин Върбанов, специалност „Текстил и мода“. Член е на СБХ. Работи в областта на монументалната текстилна пластика, живопис върху коприна, интериорен текстил, уникални рисувани облекла и аксесоари. Автор е на 16 самостоятелни изложби и 4 авторски ревюта с рисувани уникални облекла. Участвала е в много сборни изложби в Перник, София и Варна. Организатор е на Международния живописен пленер „Рударци“ и е участвала в много международни пленери. Нейни картини са притежание на галерии и частни сбирки в страната и чужбина- Германия, Франция, Сърбия, Кипър и др.
Това е втората изложба на пернишки художници, която се открива в Околийската къща в Дупница през последния месец. Преди Елена Темелкова свои платна там показа Валентин Топалов.
Откриването на изложбата е в 17:30 часа.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети