Д-р Таушански отново спечели конкурса за шеф на общинската болница

DenNews.bg
23.07.2014
размер на текста:

Досегашният управител на общинската МБАЛ „Св. Иван Рилски” в Дупница д-р Любомир Таушански отново спечели конкурса за болничен шеф, който се проведе днес.
Документи за участие бе подала и бившата гл. счетоводителка на болницата и конкурент на д-р Таушански в последния конкурс Даниела Ильова. Тя обаче не се яви пред комисията с председател Първан Дангов днес и документите й на са били отворени и разглеждани.
Въпреки че д-р Таушански бе единствен кандидат, конкурсът е редовен. Той е получил оценка 5,25, а в момента се изготвя протокол, обясни Дангов.
Решението обаче е в ръцете на Общински съвет, където има силна съпротива срещу продължаването на мандата на д-р Таушански, начело на която е Костадин Костадинов от ОДБ.
При последния конкурс д-р Таушански получи отлична оценка, а Ильова 4,50. Изборът му обаче не бе утвърден от съветниците, което пък доведе до отказа на д-р Лорета Николова, която тогава бе председател на комисията по избор, да участва отново с нотка обида, че професионалното мнение и работа на комисията не се зачита.
Само един глас не стигна в ОбС за утвърждаването на д-р Таушански след първия конкурс, който той спечели.
Комисията по избор днес бе с председател Първан Дангов, секретар бе юристът на общината Иван Бучов и членове съветникът Атанас Василев и Райничка Стоянова от РЗИ. Не присъства само общинският съветник Александър Анин, но това не създава пречки за работата на комисията.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети