Арести заради старо месо в заведения за бързо хранене

DenNews.bg
23.07.2014
размер на текста:

Петима души са арестувани в разследването на доставчик, за който се твърди, че е доставял месо с изтекъл срок на годност на чуждестранни вериги за бързо хранене в Китай, включително McDonalds , KFC и Starbucks, предаде Ройтерс.
Сред задържаните са шефът на компанията Shanghai Husi Food, подразделение на американската OSI, и мениджърът по качеството, уточни полицията в онлайн съобщение.
McDonalds и Yum Brands, която притежава KFC, Pizza Hut, както и редица други световни вериги за хранене, изтеглиха продукти от заведенията си, след като се появиха информации, че фирмата Shanghai Husi Food е доставяла месо с изтекъл срок на годност на клиентите си в Китай и в Япония.
Китайската служба за контрол на храните и лекарствата, цитирана от Синхуа, съобщи по-рано, че нарушаването на разпоредбите за безопасност на храните е било по-скоро политика на компанията, а не резултат на действията на отделни лица.
В друго съобщение шанхайското подразделение на службата обяви, че е запечатало над 1000 тона месо с предполагаем изтекъл срок на годност от OSI в Китай, както и още 100 тона продукти за някои от клиентите на компанията.
Китайската телевизия Дрегън Ти Ви съобщи в неделя, че Husi препакетира старо говеждо и пилешко, като слага нови дати за годност.
 

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети