Мълнии са убили шестима души в Китай

DenNews.bg
17.07.2014
размер на текста:

Най-малко 20 души са загинали през последната седмица в Китай, като поне 6 души са убити от мълнии. Хиляди домове са унищожени, а повече от 300 000 души са евакуирани заради проливните дъждове и наводненията.
Загинали от мълнии има в централната провинция Синхуа и в провинция Геуйчжоу на югозапад, където са загинали общо 7 души. Свлачище в същата провинция затрупа 8 човека. Двама са спасени, а шестима са в неизвестност.
В провинция Геуйчжоу е издадено предупреждение "местните власти да се подготвят за опустошителни природни бедствия, предизвикани от дъждовете". Най-силните дъждове, започнали с неделя през нощта, разрушиха 5800 къщи и нанесоха щети на 16 300 домове. Трима души са в неизвестност, а 91 000 са евакуирани в провинцията.
5 души загинаха, а 14 са изчезнали при свлачища в провинция Хунан в централната част на Китай. Разрушени са 1330 къщи, а 283 000 души са принудени да напуснат домовете си.
Полетите в провинциите със силни дъждове са отменени. Пристигащите самолети са отклонявани към други летища. Източник: БГНЕС
 

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети