Осъдиха половинката на дупнишки следовател за документно престъпление

DenNews.bg
16.07.2014
размер на текста:

Половинката на дупнишкия следовател Марио Ангелов, Емилия Чорбаджийска бе призната за виновна за документно престъпление. Окръжен съд-Кюстендил потвърди решението на Районен съд, с което тя е осъдена на 3 месеца условно с 3-годишен изпитателен срок, като постановлението не подлежи на обжалване.
Чорбаджийска бе призната за виновна за това, че като служител в магазин за техника в Дупница е съставила неистински документи, като вместо на името на клиент издала два договора за изплащане на лаптопи на името на нищо неподозиращ дупничанин.
Р.П. разполагал с ксерокопие на личната карта на Б., след като през 2008 г., го помолил да му стане попечител по банков заем. Р.П. не бил одобрен, но не върнал ксерокопието на личната карта на Б. заедно с останалите документи.
Така няколко месеца по-късно, през месец юни 2008 г. Р.П. решил да си вземе лаптоп от магазин „Хенди” на изплащане, но не на свое име, а на това на Б.
П. и Чорбаджийска се познавали от по-рано и тя се съгласила да състави договора на името на Б., макар той да не присъствал. Договорът бил съставен на негово име, след като бил проверен в системата, че отговаря на изискванията за получаване на стока на лизинг, а Р.П си тръгнал с преносимия компютър.
Пет дни по-късно ситуацията се повторила и нищо неподозиращият Б. се сдобил с още един договор за изплащане, а Р.П с още един компютър.
Експертизи по делото доказват, че Чорбаджийска е подписала договорите, а Р.П поставял произволен подпис.
Според съда деянието е извършено при пряк умисъл, като подсъдимата е съзнавала, че съставя неистински документи, в които вписва изявления, че се подписва лицето Б., което в действителност не се е подписало.
Наложеното на Чорбаджийска наказание е минимално, предвид чистото и съдебно минало.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети