Медведев забрани вносните коли за администрацията

DenNews.bg
16.07.2014
размер на текста:

Руският премиер Дмитрий Медведев забрани държавни служби и общини да купуват за служебно ползване автомобили чуждо производство. Целта на мярката е да се стимулира родното производство в момент, когато руското автомобилостроене преживява трудности, предаде „Франс прес”.
„За предпочитане е родните предприятия, а не чуждите, да се ползват от колосалните средства, предоставяни от държавата за този вид покупки", каза Медведев на правителствено заседание.
Постановлението забранява отсега нататък на държавни служби и общини да купуват автомобили за служителите си, автобуси, трамваи или линейки чуждо производство.
Постановлението не обхваща превозните средства, произвеждани в Русия от чуждестранни марки като „Ауди” и БМВ, високо ценени от чиновниците, съобщи БТА. „Загубите няма да бъдат особено големи за чуждестранните автомобилни производители, тъй като продажбите за държавни институция представляват само 10 на сто от руския пазар”, отбелязва Сергей Удалов, директор на статистическата агенция „Автостат". източник: manager.bg
 

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети