БФС разработи схема в случай, че само един от Марек и Хасково вземе лиценз

DenNews.bg
05.06.2014
размер на текста:

Умните глави в Българския футболен съюз са разработили схема за провеждане на първенството в “А” група и с 11 отбора. Това са обявили за SL от централата. Към момента не е ясно от колко тима ще бъде съставена елитната дивизия, след като новаците Марек и Хасково не получиха лиценз. Двата клуба имат около седмица да обжалват решението на БФС. Президентът Борислав Михайлов обяви, че ако те спечелят обжалването, групата ще бъде от 12 отбора. Но ако го загубят, елитът остава от 10 тима. Има обаче и трети вариант - само единият измежду Марек и Хасково да покрие изискванията. Тогава “А” група ще бъде съставена от 11 отбора.
Ако се стигне до тази нелепа ситуация, ще има редовен сезон от 20 кръга с един почиващ във всеки кръг, след което ще има разделение на една шестица и една петица (не е ясно дали първа шестица и втора петица или обратно) и плейофи с разменено гостуване. Така общият брой на кръговете трябва да стане 30. Изпадащите по всяка вероятност ще бъдат два.
"Трябва да сме подготвени за всички варианти, заявиха от БФС. - Схемите с 10 и 12 тима са ясни. Очакваме решението за лицензите и тогава ще стане ясно какъв ще бъде форматът."
Появиха се обаче и информации, че и лицензът на Локомотив Пд е застрашен. Ако на по-късен етап “смърфовете” останат извън борда, кашата ще бъде пълна...
 

Най-четено

Темите от "Спорт"

Етикети