Започва цялостна подмяна на уличното осветление в Дупница

DenNews.bg
05.06.2014
размер на текста:

Цялостна подмяна на уличното осветление в Дупница ще започне най-късно до края на този месец или началото на следващия.
Това се разбра по време на срещата на общините от страната, които спечелиха 100-процентово финансиране по този проект от фонд "Козлодуй" в Министерство на енергетиката. От дупнишка страна в срещата участваха зам.-кметът по европроектите Красимир Георгиев и главният енергетик Кирил Драганов, които уточниха подробностите с фирмата изпълнител, супервайзерите, които са надзор по изпълнението и с екип от министерството. Проектът за Дупница е на стойност над 1 млн лева.
"В момента се изготвя проектът и до 30-ина дни ще стартира подмяната на уличното осветление. Конкуренцията знаете бе изключително голяма, защото проектът е изключително значим. Няма как да не сме доволни от предстоящата му реализация, тъй като решава многогодишен проблем", коментира Георгиев.
Абсолютно всички осветителни тела в града ще бъдат подменени и монтирани нови, като управлението им ще бъде автоматизирано чрез модерен компютърен център. Освен, че веднага ще се реагира при авария на някое осветително тяло, то и разходът за ел.енерергия ще падне в порядъка между 30 и 50 процента.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети