Кражба на кабел остави стотици без ток, от ЧЕЗ спасиха живота на болен мъж

DenNews.bg
04.06.2014
размер на текста:

Масово изгаряне на ел.уреди е предизвикала кражба на нулев меден проводник от силовия трансформатор в столичния квартал „Бъкстон”. Заради кражбата уредите и електромерите в 19 блока в квартала са изгорели, а около 600 домакинства са без електричество от 6 часа сутринта.
В един от засегнатите апартаменти живее възрастен мъж, който е на командно дишане. От ЧЕЗ незабавно осигурили агрегат. „По този начин спасихме живота на мъжа”, коментира Виктор Станчев, директор „Експлоатация и поддържане“ в ЧЕЗ
Аварийните екипи са се отзовали на сигнала 20 минути след подаването му в 6 часа сутринта. В момента се извършва възстановяване на електрозахранването и обход на засегнатите потребители.
„Очакваме компетентните власти да вземат адекватни мерки за защита на интересите на населението и съоръженията ни от непрекъснатите посегателства. Настояваме да се затегне режимът на изкупуване на скрап и да не се допуска изкупуване на кабели и други инфраструктурни елементи“, каза Стефан Апостолов, изпълнителен директор на ЧЕЗ.
За откраднатия 6-метров кабел крадците ще вземат между 20 лв. и 50 лв. в пункт за изкупуване на вторични суровини.
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети