Инкасатори на ВиК-Дупница неотчитали стотици кубици вода, един е уволнен

Десислава Панайотова-Янкова
30.06.2014
размер на текста:

Ротацията на инкасаторите на ВиК-Дупница, мярка въведена от управителя Илия Илия, е разкрила стотици кубици неотчетена вода. Заради нарушенията има наказани служители, а един е уволнен. Според Илиев се касае не толкова за умисъл, колкото за небрежност и предоверяване към абонатите. Основните случаи на неотчетени количества вода са по селата Бистрица, Крайници и Самораново. Абонатите вече са сключили погасителни планове и изплащат задълженията си на вноски, обясни Илиев.
Ротацията на инкасаторите, по силата на която те вече не работят на един и същи район, а се сменят през месец-два, както и наемането на фирмата за събиране на вземания са подобрили показателите на ВиК. От около 170 000 лв. фактурирани ежемесечно 80% влизат в касата на дружеството.
Илиев успокои, че фирма Ти Би Ти-Плевен, наета да събира вземанията не оказват натиск над абонатите, няма нито един сигнал от граждани срещу служителите. Заради изключително добрите показатели, които фирмата е показала, ще и бъдат прехвърлени всички случаи на просрочия от 6 месеца. Първоначално Ти Би Ти е работила с абонатите със неплащани сметки от 3 години нагоре, след това с тези с 1,5 г.

Вижте интервю с Илия Илиев в рубриката ИНТЕРВЮ
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети