Тотомафията атакува Световното още преди да е започнало

DenNews.bg
03.06.2014
размер на текста:

Тотомафията е предложила 400 000 долара на съдия по време на предното Световно първенство в Южна Африка, за да манипулира резултата от мач в групите. Той обаче е отказал. Това е едно от откритията на тайния доклад на ФИФА за черното тото, който бе публикуван в няколко броя на „Ню Йорк Таймс". Поне 5 от мачовете на самото Световно са съмнителни, но няма никакви доказателства за това, уточнява “24 часа”.
Както е известно, от няколко години върви разследването на ФИФА и местната федерация, след като се оказа, че контролите на домакините преди финалите са били манипулирани по договор със странната фирма Football4U, като лично босът на мафията Уилсън Радж Перумал е разписвал писмата от нейно име, с които се предлага размяна на съдии. Така слагал свои хора. Сред тях е и приятелската среща с България, която завърши 1:1 точно преди началото на финалите.
Скандалът около предното световно тепърва ще се изяснява, но според специалистите вече е заплашено и сегашното.
Изследване на ФИФА показва, че най-много манипулации се правят на т.нар. азиатски хендикап и при залозите „над и под" определен брой голове. Те били лесни, защото в крайна сметка ти трябва само един човек - рефер, който да бъде пробит. Не трябва да се работи с цял отбор.
Заради евентуалните атаки на мафиотите всички играчи ще подпишат специални клетвени листове, че не участват в манипулациите. Преговаря се и с още букмейкъри да се включат в системата за ранно оповестяване.
 

Най-четено

Темите от "Спорт"

Етикети