Мрачни прогнози за състоянието на Михаел Шумахер

DenNews.bg
03.06.2014
размер на текста:

Мрачна прогноза за състоянието на легендата на Формула 1 Михаел Шумахер изказа бившият главен лекар на надпреварата Гари Хартстийн. Според него, се очакват предимно лоши новини за германския бивш пилот, пише Гонг.
Все пак медикът се застрахова за прогнозата си с това, че я прави на базата на опита си в тази сфера, а не на актуални медицински данни за състоянието на Шуми. Според него, липсата на официална информация от лагера на германеца също не спомагат за успокояването на феновете. "За Михаел има три възможни изхода - да се събуди, да остане в перманентно вегетативно състояние, или, не дай си Боже, да почине. Той е вече близо шест месеца в кома, а за съжаление практиката при такива травми показва, че са твърде-твърде малко случаите, с които се стига до събуждане."
"Ясно е, че ако се стигне до една година в кома, няма никакви шансове за пълното му събуждане. Най-доброто за него ще е в близките седмици или месеци да бъде в т.нар. състояние на минимално съзнание."
"Но дори и в такива случаи на пациентите им трябват години дори за възстановяването на нормални функции като говорене и ходене. За съжаление съм почти убеден, че повече няма да чуем добри новини за Михаел", написа в блога си Гари Хартстийн. В миналите дни в Испания се появи поредна дезинформация, че Шуми се е събудил и започва да реагира на околните фактори. Говорителката му Забине Кем обаче ги отрече за пореден път.
Тя благодари на всички фенове, които ежедневно затрупват пощата й, както и профилите й в социалните мрежи с пожелания за възстановяването на Шуми. Тя обаче твърди, че още няма официална информация за него.
 

Най-четено

Темите от "Спорт"

Етикети