Намериха тяло на дете в „Аспарухово”

DenNews.bg
26.06.2014
размер на текста:

Тяло на дете е намерено от собственик на къща във варненския квартал „Аспарухово” при почистване на кал и наноси.
Все още не е потвърдено дали това е 6-годишният Мартин, който изчезна на 19 юни, когато кварталът бе залят от 3-метрова вълна.
Тялото на детето е открито под почти напълно разрушена къща на ул. "Горна студена", където бедствието взе най-много жертви, а в понеделник след дни в неизвестност там бе намерено тялото и на 3-годишната Жана.
Все още не е отменено бедственото положение във Варна, продължава разчистването на улици и къщи. До момента 108 къщи от квартала са обявени за опасни и негодни за живеене.

18 сирийски бежанци пристигнаха във Варна от Харманли и от днес се включват в разчистването на

пострадалия кв. Аспарухово. Те ще бъдат там до събота, след което ще бъдат заменени от други бежанци. Продължава разчистването на квартала. Очаква се днес от Бурса да пристигнат няколко камиона с помощи за пострадалите.
НИМХ предупреди днес за силен вятър в Северна и Източна България със скорост между 15 и 20 м/с. Обявен е жълт код в 15 области. По-късно през деня се очакват интензивни валежи и гръмотевични бури. Днес са възможни повишения на нивата на реките от Дунавския водосбор и Централна България, в резултат на очаквани по-интензивни валежи по тези места и/или изпускане или преливане на язовири. В петък са възможни и локални поройни наводнения.
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети