Екскметът на Дупница Асен Пилев консултира реконструкцията на Спортната зала

DenNews.bg
25.06.2014
размер на текста:

Ексметът на Дупница арх. Асен Пилев е част от екипа, който изготвя проекта за реконструкцията на Спортната зала в Дупница. Екипът, нает от „Стройкомерс”, е съставен от столични архитекти и конструктори, и инженери от Кюстендил. Той е работил и по проекта за изграждането на социалните жилища, които предстои да приютят 150 социално слаби в имота на бившите казарми в Дупница.
Договорът за реконструкция на Спортната зала в Дупница ще бъде официално подписан от кмета Методи Чимев и шефа на фирмата изпълнител „Стройкомерс” Даниел Аттарян след седмица. „Стройкомерс” бе единствената фирма заявила участие в конкурса, а днес бе отворена ценовата оферта предложена от компанията. Тя е в размер на 4 486 718,64 лева с ДДС. Общата сума, която бе отпусната от правителството по програма „Региони в растеж” бе точно 4,5 млн лева.
„Новата сграда определено ще доминира в изгледа на централна градска част. Доста ще наподобява сегашния вид, за да запазим нещо от досегашната история на сградата, но ще има и нови елементи с фасадни стъкла и начупени "престилки", обясни за DenNews.bg арх. Пилев.
Определено новият вид на съоръжението ще се подчертава от пристройката към реката. В тази част ще бъдат поместени административните офиси.
Иначе, както сме писали, новата зала ще има 1500 седящи места, полето ще отговаря на стандартите за провеждането на международни срещи, ще има нови съблекални, фитнес, зали за шах, тенис и др.
Визуално представяне на новата зала, както външния изглед, така и отвътре ще бъде направено на подписването на договора след седмица.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети