Кубрат Пулев иска допингпроба за Кличко, украинецът отказва

DenNews.bg
24.06.2014
размер на текста:

Българският боксьор Кубрат Пулев поиска световния шампион в тежка категория Владимир Кличко (Украйна) да бъде тестван за допинг в тренировъчни условия преди мача между двамата след 11 седмици, съобщава Спортал, позовавайки се на ДПА. "Проверяват ме за допинг поне шест пъти годишно по време на тренировки. Винаги трябва да бъда на разположение и да съобщавам къде съм отседнал и къде се намирам във всеки един момент. Защо това да не важи за Владимир Кличко? Така би било честно", коментира 33-годишният Пулев.
Носителят на шампионските колани в тежка категория на Световната боксова асоциация (СБА), Световната боксова организация (СБО) и Международната боксова федерация (ИБФ) ще се изправи срещу претендента Пулев на 6 септември в Хамбург. В професионалния бокс допингконтролите са задължителни по време на мачовете, но не и на тренировки. В клуба на Пулев "Зауерланд" обаче постоянно следят боксьорите за употреба на забранени вещества. "Това ни струва 80 хиляди евро на година. При нас всички боксьори от топ 10 в своите категории се контролират за допинг", коментира шефът на германския тим Кристиан Майер.
Кличко на този етап отказва да дава допингпроби в извън състезателни условия.
"Дори когато Кубрат се готви в България, там той също прави тестове за допинг. Не хвърлям обвинения, че Владимир използва забранени стимуланти. Но искам за всички еднакви условия, за да няма спекулации", подчерта треньорът на българина Ото Рамин. В това 60-годишният специалист вижда особено задължение за Кличко, който е посланик на Германската антидопингова агенция в кампанията "Дай всичко. Не взимай нищо!" в борбата срещу употребата на забранени вещества от спортистите.
В лагера на Пулев предлагат Кличко да обяви мястото, но което ще се готви след 1 юли до мача в Хамбург и да се подложи на допингконтрол.

 

Най-четено

Темите от "Спорт"

Етикети