Пеевски се вкарал във филм

DenNews.bg
24.06.2014
размер на текста:

Депутатът от ДПС Делян Пеевски се чувства като във филм, заради вече явния конфликт с банкера Цветан Василев.
След поредния разпит в следствието днес Пеевски коментира, че „не мога да разбера какво става, всяка седмица ме разкарват. Бях на разпит при прокурор”. Днешният разпит на Пеевски бе във връзка със сигнал на Василев за отправяни заплахи.
„Не ми е ясно Василев какви сигнали подава, защо не се прибере тука и прави поръчкови истории във Виена с близки негови консултанти. Няма да се учудя самата измислена проверка да се води от това лице, което споделих и на прокуратурата”, каза Пеевски пред столичното следствие, цитиран от БГНЕС.
„Започвам да се чувствам като във филм. Той мен лично не ме е заплашвал. Беше опитано да се вербува моята охрана от негови лица, преустановил съм контактите си с него”, добави той.
Той няма прдстава кой е авторът на филма, но се надява това да бъде изяснено от прокуратурата.
Той заяви, че война не води с никой – "който води война с мен – да я води". В отговор на въпрос Делян Пеевски заяви, че не дължи нищо на КТБ, а майка му обслужва нейни кредити и също не дължи просрочия към тях.
Запитан кога са се скарали с Цветан Василев и защо, Пеевски каза само: В началото на тази година се развалиха отношенията ни. Той искаше да се занимава с политика, да прави обединения на партии, аз да го подкрепям медийно.
Вчера банкерът Цветан Василев е депозирал до главния прокурор сигнал за заплаха за убийство от страна на Делян Пеевски. Към сигнала е било прикрепено и копие от негов сигнал до компетентните австрийски власти.
Зам.-главният прокурор Борислав Сарафов обясни, че в сигнала си до главния прокурор Василев посочва, че според него автор на тези заплахи е Делян Пеевски и добави, че в момента предстои да се извършват нужните действия по този сигнал, като например да се поиска справка от мобилните оператори. Източник: БГНЕС
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети