Община Дупница закри сметките си в КТБ

DenNews.bg
20.06.2014
размер на текста:

Община Дупница прекратява официално работата с настоящите си сметки в Корпоративна търговска банка, заради създалата се ситуация в банката на Цветан Василев.
Както по-рано стана ясно, КТБ минава под специален надзор на БНБ за срок от три месеца. Това се наложи тъй като от КТБ официално информираха за изчерпване на ликвидността и преустановяване на разплащанията, както и на всички видове банкови операции.
Управителят на КТБ Иван Искренов коментира, че банката не е фалирала, а е затворена под контрола на БНБ.
„В понеделник ще бъдат обявени всички сметки на община Дупница в Уникредит Булбанк. Информацията е важна за хората, които плащат наеми, данъци и такси по досегашните сметки. Днес бях в Министерство на финансите за инструкции. Всички парични потоци се прехвърлят в Уникредит Булбанк, където община Дупница има свои сметки. По настоящите ни сметки в КТБ няма никакви сериозни суми, така че притеснение нямаме и продължаваме работа спокойно. Държавната субсидия се получава след 1-о число на месеца, като ние сме изпратили вече писмо до Министерство на финансите за сметките в Уникредит, където ще постъпват”, коментира зам.-кметът на Дупница Олга Китанова.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети