Свалят знамената в Дупница наполовина в памет на жертвите на водната стихия във Варна

DenNews.bg
20.06.2014
размер на текста:

Съболезнователен адрес изпрати кметът на Община Дупница Методи Чимев до кмета на Варна Иван Портних и Общински съвет-Варна във връзка с бедствието, довело до смъртта на най-малко 11 души.
"Приемете моите най-искрени съболезнования за жертвите на вчерашната водна катастрофа. Като кмет на община Дупница, изразявам своята и тази на моите съграждани дълбока съпричастност към мъката на роднините и близките на жертвите от трагедията. Моля, да предадете на семействата на загиналите от името на всички жители на община Дупница нашето искрено човешко съчувствие и съпричастност към тяхната болка. Макар и на 500 км от вас, ние също преживяваме вашата болка и проблеми. Защото това е трагедия не само за вас, но и за целият български народ, а едно такова бедствие оставя последствия върху живота на хората. Убеден съм, че вие и варненци ще намерите сили да се справите в бедствието, и нормалният ритъм на живот в най-скоро време ще бъде възстановен", се казва в адреса.

В понеделник знамената пред Община Дупница ще бъдат свалени наполовина в памет на жертвите на трагедията и знак на съпричастност към пострадалите.
Заради водната стихия, която доведе до смъртта на най-малко 11 души, днес не се проведе и официалното откриване на строежите на три подпорни стени по проект "Реки без граници" в Дупница.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети