Гърция е туристическа дестинация №1 в Европа

DenNews.bg
11.06.2014
размер на текста:

Красотата на природата и богатството на историята са способни да заличат последиците и от най-неприятните финансови проблеми и неудобството на неспирни стачки. Това доказа Гърция, като заслужи признание като най-интересната туристическа дестинация в Европа за 2014 г. Рейтингът е съставен от експертите на издателство Lonely Planet въз основа на запитване сред водещи специалисти в сферата на туризма – журналисти, пътешественици и анализатори на индустрията.
Експертите били помолени да посочат местата, които са най-интересни от гледна точка на историята си, архитектурата и кулинарните радости, които предлагат за гастрономите. Можело да се избира както измежду най-популярните дестинации, така и след по-малко известни места.
В резултат почетната листа за най-добри туристически направления за 2014 г. са:
1. Гърция
2. Любляна, Словения
3. Югозападна Англия
4. Италия
5. Дания
6. Севиля, Испания
7. Външните Хибриди (о-ви в Шотландия)
8. Пилзен, Чехия
9. Ставангер, Норвегия
10. Тулуза, Франция
Редакторите на Lonely Planet обясняват лидерството на Гърция с това, че през 2013 г. страната е била посетена от рекордните 20 милиона туристи. Според експертите популярността на страната в очите на пътешествениците ще продължава да расте с излизането й от икономическата криза. Специалистите препоръчват на туристите да обърнат особено внимание на гръцкия остров Санторини.
 

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети