Чимев събира на среща училищните директори и „Ученическо хранене” заради опасност от закриване на лавки

DenNews.bg
09.05.2014
размер на текста:

Съвместна среща на директорите на училищата и ръководството на общинското дружество „Ученическо хранене” свиква кметът на Дупница Методи Чимев, след като вчера той получи тревожни сигнали за закриване на школски лавки.
Сигналите са подадени от директорите на ОУ "Климент Охридски" Илия Близнаков и на ОУ "Христо Ботев"-с. Самораново Даниела Белчева, след като те разбрали за намерението на шефката на „Ученическо хранене” Диана Борисова лавките в тези училища да бъдат закрити.
Срещата ще се проведе на 13 май (вторник) от 16 часа в кръглата зала на община Дупница, информират от пресцентъра на общината.
"След като има проблеми, те трябва да се разрешават. Затова искам нещата да се казват очи в очи, да се коментират и да се вземат най-правилните решения. Все пак това касае най-вече учениците и техните родители, а общината не може и няма право да бяга от такава отговорност. Ще искам да чуя и мнението на директорите за предлаганата храна и какво може да се
подобри още", коментира Чимев.
Проблем със сигурност ще бъде коментиран и от общинските съветници на предстоящата сесия, когато ще бъде разгледан финансовият отчет на дружеството.
„Ученическо хранене” започна своята дейност през октомври миналата година и отчете печалба в размер на 23 000 лева за 2013-а, но от началото на тази година, се забелязва рязко намаляване на месечната печалба, като за месец март тя е 1 000 лева. Цифрите са притеснителни най-вече поради факта, че от месец април, разходите за заплатите и осигуровките на служителите вече са за сметка на самото дружество. До сега те получаваха своето възнаграждение по програма към Бюрото по труда.

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети