Един глас не стигна за утвърждаването на д-р Таушански за шеф на общинската МБАЛ

DenNews.bg
30.05.2014
размер на текста:

Един глас не достигна за утвърждаването на д-р Любомир Таушански за управител на общинската болница „Св. Иван Рилски” от Общински съвет-Дупница.
Въпреки че на една от последните сесии на местния парламент отчетът на управителя бе приет без забележки, а на провелия се в началото на месеца конкурс той получи отлична оценка от комисията, само 16 от общинските съветници гласуваха „за”, петима бяха против, а седем се въздържаха.
Изходът от гласуването не сваля д-р Таушански от поста.
„Очаквах такъв развой. На следващата сесия отново ще трябва да се подложи на гласуване, защото за насрочването на нов конкурс е необходимо 17 от съветниците да гласуват „против”, а за утвърждаването ми -17 „за”. Така че ще изчакаме развоя”, коментира д-р Таушански.
Утвърждаването му на поста, който заема от 10 г., бе подкрепенo най-сърцато от независимия съветник Първан Дангов, който бе член на конкурсната комисия. На противоположния полюс очаквано бе общинският съветник и настоящ местен лидер на България без цензура Костадин Костадинов, който е бивш кадър на общинската болница и настоящ мениджър на частната болница в Дупница.
Костадинов за пореден път атакува д-р Таушански за лошият мениджмънт и управление на общинската болница, като дори посочи, че там се е разположил „октопод от интереси”.
„Колегата Костадинов е пристрастен. Свободно размахва мнения, може би има самочувствие на експерт в здравния мениджмънт. Здравеопазването в България, не само в Дупница е в тежък период. Смятате ли, че с ако не изберем управител ще помогнем на болницата? Концепцията и представянето на д-р Таушански беше по-добро от другия кандидат”, обясни Дангов.
От своя страна Костадинов отново повтори, че в болницата има октопод, а неутвържаването на д-р Таушански ще разбие статуквото и ще даде сигнал, че ОбС е отворен и за други кандидати.
Утвърждаването на д-р Таушански бе прегласувано, но и при двете процедури гласовете „за” останаха 16.
Припомняме, че на конкурса за нов управител освен д-р Таушански се яви и бившият главен счетоводител на болницата Даниела Ильова. Комисията по избор, с председател общинският съветник д-р Лорета Николова, постави на д-р Таушански оценка 5,50, а на единствената му опонентка- 4,50.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети