Осъденият бивш шеф на туристическото дружество в Дупница се жали пред съда, свършил парите и адвокат Милен Попов го зарязал

DenNews.bg
29.05.2014
размер на текста:

Бившият шеф на Туристическо дружество „Рилски езера”-Дупница Павел Михайлов, който бе осъден да върне на дружеството над 18 000 лв., се жали пред съда, че няма финансова възможност да обезпечи защитата си. В молба до съда Михайлов обяснява, че пенсията му е спряна, съпругата му изплаща заем и той няма възможност да плаща на адвокат и затова иска да му бъде назначен служебен защитник.
По делото, по което Михайлов бе осъден на първа инстанция, той бе представляван от адвокат Милен Попов, популярен в Дупница като бивш общински съветник на партия Атака и настоящ юрист на Общински съвет.
Попов се отказал от защитата на Михайлов скоро след решението на Дупнишкия районен съд, с което подзащитният му бе признат за виновен, че си е изплащал заплата, осигуровки и пари за безплатна храна и командировки в периода 22.07.2008-12.10.2010 г., след като през 2008 г. Окръжен съд отмени избора му и той не е бил законен председател на дружеството.
Делото бе заведено от ТД „Рилски езера”, представлявано от председателя Димитър Атанасов.
Освен сумата от 18 622, 44 лв., която Михайлов трябва да върне той бе осъден да заплати и 1738 лв. разноски по делото.


Въпреки редицата молби, в които обяснява, че не може да плаща за адвокат, Дупнишкия съд отхвърля искането на Михайлов за служебен защитник,

това определение обаче сега е отменено от Окръжен съд-Кюстендил. В решението на магистратите е посочено, че на бившия туристически шеф не е било достатъчно разяснено какви документи и декларации да представи, за да докаже финансовото си положение.

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети