С предателство в ГЕРБ взеха главата на ВиК-шефа в Сапарева баня

DenNews.bg
28.05.2014
размер на текста:

Иво Иванов

Дългогодишният шеф на ВиК-Паничище Иво Иванов бе свален изненадващо от поста на днешната сесия на Общински съвет-Сапарева баня. Мястото зае предложеният от комисията по избор Петър Василев.
Против смяната и опорочената конкурсна процедура застанаха съветниците от ГЕРБ, както и Васил Лазов от Лидер. Въпреки първоначалното намерение да подкрепят стария ръководител от БСП се отметнаха и гласуваха с мнозинството на кмета инж. Сашо Иванов – съветниците Марияна Адвукатска, Николай Фарфаров, Петър Чучуганов, Елка Тодорова, Любомир Георгиев, Стойне Кацарски .

 

В гласуването глас „за“ решението неочаквано даде и съветникът от ГЕРБ Любен Кръстев, което предизвика грандиозен скандал в опозицията.

 

Засега общинския лидер на ГЕРБ Калин Гелев е отказал да иска оставката на съветника, заради гласуването му против решението на групата, но поведението на Кръстев накара колегите му да се разграничат от него. Координаторът към областното ръководство Росен Тимчев коментира за DenNews.bg: „Шокиран съм от поведението и гласуването на г-н Кръстев, нямам никакво обяснение защо го е направил и е застанал срещу цялата група на ГЕРБ с гласа си. Все пак той е избран от нашата листа и такова поведение е недопустимо, още повече инж. Иво Иванов е доказан специалист и гради дълги години ВиК-Паничище. Смяната му е по искане на една организирана банда, която граби Сапарева баня дълги години! Всички, които са подкрепили това искане са съучастници и подкрепят един опорочен, незаконен конкурс, това са фактите. Това е лична разправа на кмета с човек, който е независим и не влиза в разни долни схеми на управляващите. Ще поставя въпроса с поведението на съветника Кръстев пред областното ръководство, ако му бях общински председател незабавно щях да поискам оставката му като съветник щом не споделя местната политика на ГЕРБ и гласува демонстративно срещу групата си”, коментира Тимчев.

 

Общинари коментираха след сесията, че смяната на Иванов заради дълг на общината към дружеството от близо 100 000 лв.,

 

който досегашния управител настоявал да бъде издължен. С новата смяна управляващите искали да избегнат плащане, както и да поставят под контрол водното дружество, което се развивало добре в последните години.

 

Най-четено

Темите от "Сапарева баня"

Етикети