Боби Михайлов: Всички ще вземат лиценз за “А” група, въвеждаме и втори отбори

DenNews.bg
28.05.2014
размер на текста:

Президентът на БФС Борислав Михайлов обяви, че броят на отбори в “А” група ще бъде 12, а в “Б” ще се състезават 16 тима през новия сезон. Решението ще бъде взето до 31 май и ще бъде обявено след Изпълкома на 3 юни. Друго решения на БФС гласи, че ще бъде създадена група за младежи до 21 години, която ще върви паралелно с тимовете от елита. Името на новия селекционер на младежкия национален отбор също ще бъде обсъждано на Изпълкома на 3 юни, като кандидатите са Антон Велков, Тони Здравков, Петър Михтарски, Георги Донков и Александър Димитров.
Боби Михайлов разкри и че предствителният ни тим е получил отлични условия за контроли с Перу и Колумбия, но заради тежкото пътуване, е преценено да не се приемат поканите.
„На 31 май ще се знае кой ще вземе лиценз. Максимум, ще почнем с 12 отбора. Има проверки в момента. На 3 юни ще се знае със сигурност. “Б” група също ще започне с 16 отбора, но и това ще се знае на 3 юни,“ каза Михайлов, цитиран от Гонг.
„Вторите отбори няма как да бъдат прикачени към “Б” група. Освен това ние сме разрешили да има по 4 професионалисти в “Б” група. Аз съм разговарял с много хора, надявам се, че ще ме подкрепят, за огледална група на “А” група, до 21 години. В нея ще могат да играят трима до 23 години и двама без лимит на възрастта. На мястото на U19 ще направим тази, тогава всички ще могат да играят. Не искам да я наричам дублираща, тя ще е точно огледална. Според мен ще е интересно, ще обмислим и награден фонд. Ще го мислим, кога и как, но най-вероятно ще се играе в деня след групата, или до 48 часа след. Картоните си важат за групата, в която са получени“, обясни още президентът на БФС.
„Всички контроли са съгласувани с Любо Пенев. Самият треньор не искаше да играе друга контрола. Тази бе подходяща, пет дни след края на първенството. Всички играчи излизат във ваканция. Кой отбор ще си пусне играчите да ходят в Перу и Колумбия на 31 май, 3 юни? Имаше много добър контракт за БФС, но аз съм го отказал, заради играчите. През август няма дати за приятелски мачове. Нашият следващ мач е на 9 септември, и е много важен“, допълни Михайлов.
 

Най-четено

Темите от "Спорт"

Етикети