Най-добрият наш рефер замесен в схема за черно тото

DenNews.bg
28.05.2014
размер на текста:

Бившият ни топсъдия Антон Генов беше замесен в скандал лично от т.нар. Цар на черното тото Уилсън Радж Перумал. В своята книга, излязла наскоро, сингапурецът пише, че за "контролата Египет - Австралия на 17 ноември 2010 г. е уредил български съдия и след това синдикатът, за който е работил е направил залози за общо три гола в мача", посочва “Меридиан мач”. Главен съдия на въпросната среща в Кайро е именно Антон Генов. В 90-ата минута българският арбитър свири дузпа за бутане от страна на Лукас Нийл. Асът на "кенгурата" получава и жълт картон за нарушението. От 11-метровия наказателен удар Мохамед Зидан прави резултата 3:0 за домакините. Помощници на Генов в този мач са Николай Ангелов и Николай Петров.
Пред австралийските медии вратарят Марк Шварцър споделя, че според него двубоят е бил много странен. "На фона на прочетеното започвам да си обяснявам някои неща. Чувствахме се много странно, сякаш нещо не е наред. Сега си обяснявам защо сме се чувствали така", казва Шварцър.
Името на Антон Генов не за първи път е намесено в съмнителни мачове. През 2009 г. той е бил разследван след контролата Македония - Канада (3:0). Тогава Генов свири цели четири дузпи през второто полувреме. След 30-ата минута са били засечени съмнително високи залози за победа на домакините с 2 и повече гола.

 

Най-четено

Темите от "Спорт"

Етикети