От БСП-Дупница се съмняват в истинността на видеото за контролиран вот в Бобов дол

DenNews.bg
27.05.2014
размер на текста:

Ръководството на БСП-Дупница се съмнява в истинността на видеото, заснето със скрита камера от Нова телевизия, на което се вижда как шефове на Мини Бобов дол инструктират миньори да гласуват за Коалиция за България с бюлетина №15.
„Не знам кой какви изводи си прави от това предаване – дали ще го мотивира да гласува за нас или ще излезе напук да гласува за някой друг. Това са провокации в навечерието на изборите, още повече нищо не е доказано.

 

Съмнявам се дори, че това нещо е от тази година...

 

Не може със скрита камера и с такива способи да провокираме мнението на хората, не е редно, не е морално. По един или друг начин се отразява на гласуването. Но със сигурност е отвратило много хора”, коментира лидерът на социалистите в Дупница Станислав Павлов.
Припомняме, че на видеото се чува, че ораторът споменава датата 25 май, името на Коалиция за България и номера на бюлетината, като трите детайла съвпадат единствено и само с изборите за Европейски парламент, провели се в неделя.


Искането за оставката на Владимир Владимиров е неоснователно,

 

заявиха още Павлов и депутатът Иван Ибришимов на пресконференция днес.
Припомняме, че след като от Нова телевизия показа материала за контролиран вот в Бобов дол, общинските съветници от ГЕРБ поискаха незабавната оставка на председателя на ОбС-Дупница Владимир Владимиров, който е и заместник изпълнителен директор на ТЕЦ Бобов дол.
„Искането е неоснователно. Владимиров го няма никъде там (б.а. на видеото), той е шеф на друго предприятие”, посочи Павлов.
В писмото на съветниците от ГЕРБ обаче се казваше, че подобна практика за контролиран вот има и в ТЕЦ Бобов дол.

 

Иначе в БСП-Дупница са доволни и подразнени

 

Доволни са от постигнатия резултат в Кюстендилска област, една от трите в страната, дали превес на Коалиция на България на евровота в неделя.
Подразнени са от това, че ГЕРБ „си позволиха да коментират нашите структури и брой гласове.
Вчера от ГЕРБ-Дупница изчислиха, че БСП дължи резултата си на Бобов дол и по-точно гласовете на служителите на мините и ТЕЦ-а.
Лидерът на ГЕРБ в Дупница Ивайло Константинов призова компетентните органи да си свършат работата, защото „оставаше ромските лидери, рабощи за БСП да започнат да раздават пари в полицейските патрулки”.
Според депутатът Кирил Калфин ГЕРБ са победени в Бобов дол не от БСП, а от Лидер, партията на собственика на ТЕЦ-а и мините Христо Ковачки.

Подразнени именно от намеците, че победата в областта е благодарение на над 1500 гласа от миньори и още толкова от служители на ТЕЦ-а, които обаче гласуват в Дупница, от БСП ще искат бройката на гражданските договори на община Дупница.
„Напомням, че групата ни общински съветници многократно са искали бройката на граждански договори към община Дупница. Това е по повод на това, че от ГЕРБ се опитват да преброяват нашите гласове. Искам да видя бройката на тези граждански договори за да мога да направя коментар относно гласовете на ГЕРБ. Гражданските договори са ресурс, който ГЕРБ използва много добре. Не искаме личните данни, а трите имена и бройката”, добави Павлов.
На предстоящата в петък сесия той отново ще внесе питане за броя на гражданските договори.

 

Ибришимов: Голяма част от електората на БСП не излезе да гласува

 

„Европейските избори и предсрочни парламентарни избори нямат нищо общо. Според мен голяма част от електората на БСП не излезе да гласува. Нашият електорат беше разколебан, за което се постраха най-вече от АБВ”, коменира червеният депутат.


За изборния ден


„Изборният ден почна занормално, но както на всички избори, напрежението започна да ескалира. Появиха се и сигнали за нарушения, част от които спекулативни, но ние бяхме длъжни да пуснем сигнали до РИК. Имаше сигнали за купуване на гласове в някои от кварталите на Дупница. Става въпрос за Гиздова махала, Горна махала и кв. Ценеви, както и в Сапарева баня. Сигналите са препредадени до прокуратурата. Някои от тях бяха неопределени, за другите ставаше дума за България без цензура и ГЕРБ, че купуват гласове”, обясни Павлов.

Необичайно високитя резултат на ДПС в Дупница Павлов си обяснява с новия председател – Николай Вуковски. „Той е местен човек, сигурно хората харесват програмата на ДПС”.

 


 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети