Наблюдават изборите в Бобов дол отблизо заради контролирания вот

DenNews.bg
25.05.2014
размер на текста:

Спокойно преминава изборният ден в Бобов дол, където съмнението за агитация и контролиран вот бяха запечатани със скрита камера на Нова телевизия дни преди вота за Европейски парламент.
Членът на Централната избирателна комисия Цветозар Томов и двама от членовете на Районната избирателна комисия в Дупница Десислава Стойнева и Силвия Овчарченска наблюдават изборите в миньорската община от близо.
За DenNews.bg Стойнева обясни, че няма установени нарушения и сигнали.
В петък Районна прокуратура-Дупница е била почти изцяло командирована в Бобов дол, като са проведени стотици разпити на миньори, разбра екипът ни.

 

Миньорите са признали, че в предприятието е извършена агитация за определена партия, но не и натиск

 

Пари не са обещавани, а само изплащането на заработените заплати. Миньорите са посочили, че за първи път се е случило директорът на мината и толкова високопоставени в администрацията служители да присъстват на сутрешния инструктаж, на който обичайно се прави работен план и се повтарят правилата за сигурност. Именно този инструктаж, съдържащ откровена агитация бе заснет от камерата на Нова телевизия, а ден след излъчването на материала ЦИК отказа да образува проверка, тъй като не било ясно, кои са хората, даващи наставления за гласуването на записа

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети