Управляващите се скатаха от вота на недоверие

DenNews.bg
23.05.2014
размер на текста:

Депутатите от управляващото мнозинство бойкотираха насроченото за днес заседание на парламента, на което трябваше да се обсъди внесения от ГЕРБ вот на недоверие към кабинета „Орешарски” за провал в енергийната политика. Дебатите се отлагат за първото редовно заседание на парламента през следващата седмица.
Едва 109 народни представители се регистрираха около 10 ч., сред които 90 от ГЕРБ, 8 от Коалиция за България, 7 от ДПС и 4 от "Атака". Председателят на парламента Михаил Миков даде почивка от 20 минути, след което направи втори опит да събере необходимия кворум, но и при повторната регистрация присъстваха 109 депутати при изискване да са поне 121.
В присъствието на премиера Пламен Орешарски, вицепремиерите Даниела Бобева и Цветлин Йовчев, финансовия министър Петър Чобанов и енергийния министър Драгомир Стойнев, които бяха заели местата си, Миков обяви, че заседанието няма да се състои.
Между двете регистрации на присъстващите народните представители на ГЕРБ скандираха "Оставка”, а за да ги иронизира, депутатът от БСП Кирил Добрев "дирижираше" виковете им.
След като заседанието окончателно пропадна поради липса на кворум, от ГЕРБ скандираха "Страхливци”.
Вотът на недоверие бе внесен в края на миналата седмица, в разгара на предизборната кампания. Още тогава управляващите казаха неофициално, че ще бойкотират заседанието, а официално обясниха, че имат предизборни ангажименти заради европейските избори на 25 май и едва ли ще променят програмата си.


 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети