ГЕРБ-съветниците искат оставката на ОбС-шефа Владимир Владимиров, заради контролиран вот в ТЕЦ-а в полза на БСП

DenNews.bg
22.05.2014
размер на текста:

Снимка: DenNews.bg

Групата на общинските съветници от ГЕРБ иска незабавната оставка на председателя на местния парламент в Дупница Владимир Владимиров, заради скандалните разкрития за политически предизборен натиск в интерес на определена партия над служителите в ТЕЦ „Бобов дол”, чиито зам.-изпълнителен директор е Владимиров.
На пресонференция днес лидерът на ГЕРБ-Дупница Ивайло Константинов и депутатът Кирил Калфин представиха декларация от името на съветниците.
От името на партийното ръководство двамата поискаха незабавно разследване на слуая на контролиран вот-тема многократно поставяна в дневния ред на областта, но недоказана до момента, заради анонимността на сигналите и отказа на служители да съдействат на евентуално разследване.
Преди дни схемата видя бял свят, благодарение на репортаж със скрита камера на Нова телевизия.
„От репортажа се видя какво се случва в Бобов дол. И това не се случва само сега. Но никой нямаше смелостта да излезе и да го каже. Купуването на гласове е лошо, а принудата е нещо страшно. Интересно защо не се показва тази партия по репортажите. Призовавам ЦИК още днес да обяви коя е политическата партия, за която се агитира. Но са ясни топлите връзки между управляващите и ПП Лидер. Това е безобразие, не може държава от ЕС да си позволява подобно кощунство. Не може в 21-ви век в Бобов дол да съществуват правила от феодализма. Страшното е, че тези хора роптаят, но нямат право на избор, защото остават на улицата”, коментира депутатът Кирил Калфин.
Ивайло Константинов попита докога всички ще се правят, че не виждат какво се случва.
„До кога крадецът на кокошката ще бъде крадец, а крадецът на милионите ще бъде герой? Цяла една област каквато е Кюстендилска в няколко поредни избори гласно или негласно ясно отчита този контролиран вот. Главно се реализира по линия на ТЕЦ Бобов дол и Мини Бобов дол. Няма гражданин, който да не знае, че там се гласува под строй. В деня за размисъл на парламентарните избори всички телевизии можаха да тръбят, че някъде имало бюлетини, които били отпечатани за ГЕРБ. И 3 дни преди европейските избори никой не иска да разбере кой е манипулаторът и в чия полза манипулира. Един в пъти по-голям скандал от костинбродската афера бива премълчаван.
Тук въпросът е “защо в полза на БСП?”. Цяла Дупница говори, че

 

цената на тази подкрепа са няколко десетки милиона левове, които трябва да бъдат простени на Ковачки като дългове.

 

И ние питаме това така ли е? Питаме и дали ще има платени ромски гласове на тези избори?”, каза Константинов.


Публикуваме декларацията от групата общински съветници от ГЕРБ без редакция и съкращения:


ДЕКЛАРАЦИЯ

на общинските съветници от ПП ГЕРБ - Дупница

 


Групата общински съветници на ПП ГЕРБ Дупница изказва своето възмущение от опитите да бъде реализиран корпоративен вот на предстоящите избори за европейски парламент на 25 май. За никого в нашия град и в нашата община не е тайна, че от седмици работниците и служителите в ТЕЦ „Бобов дол” и мини „Бобов дол” са принуждавани от своите ръководители да гласуват за колацията около БСП - „Коалиция за България”. Натискът се упражнява с различни похвати, като всички те са напълно незаконни. Работниците и служителите в ТЕЦ-а и мините са уговаряни, заплашвани с уволнение, а също така към заплатите им са изплащани добавки, което по същество е купуване на гласове.
Всичко това отдавна ни е добре известно. Но то вече е известно и на цяла България. На 20 май тази година в ефира на Нова телевизия беше излъчен скандален репортаж, заснет със скрита камера, който по безспорен начин показа как ръководителите на мини „Бобов дол” заставят своите подчинени да упражнят корпоративен вот в полза на една политическа сила. Темата бе доразвита и в репортаж, излъчен по Нова телевизия на следващата сутрин. За всички е ясно, че безпрецедентният натиск е насочен в полза на БСП.
Мнозинството от работниците и служителите на мини „Бобов дол” и ТЕЦ „Бобов дол” са дупничани. Те са адресно регистрирани и упражняват избирателните си права на територията на нашата община. Ето защо ние сме възмутени, че Дупница отново става национално известна с порочната практика на свободни български граждани нагло и безцеремонно да се налага контролиран вот.
Нещо повече. Изборите на 25 май са за Европейски парламент. Ето защо вотът на дупнишките избиратели ще окаже своето влияние за това как ще изглежда парламентът на ЕС, а също така – кой ще бъде бъдещият президент на Европейската комисия. Това прави проблемът не само регионален и национален, а международен. С престъпните си действия ръководителите на ТЕЦ „Бобов дол” и мини „Бобов дол” дискредитират България пред европейските й партньори. Това е нечуван срам за нашия град и нашата община.
Призоваваме компетентните органи незабавно да вземат необходимите мерки, така че контролираният вот в полза на БСП да бъде предотвратен и работниците и служителите в ТЕЦ-а и мините да се възползват от гарантираното им от Конституцията право на свободен избор. Настояваме също така срещу отговорните за престъпните действия ръководители на ТЕЦ „Бобов дол” и мини „Бобов дол”, както и срещу подстрекателите им от ръководството на БСП, да бъде предприето наказателно преследване. Призоваваме европейските институции да бъдат ангажирани с разкриването на истината – за да бъде защитен авторитета на България.
В общинския съвет на Дупница има четирима служители на отговорни позиции в ТЕЦ „Бобов дол” и мини „Бобов дол”– всичките представители на партия „Лидер”. Сред тях е и Председателят на общинския съвет Владимир Владимиров, който като зам.-изпълнителен директор на ТЕЦ „Бобов дол” доказано участва в схемите за натиск и упражняване на корпоративен вот в полза на БСП. Недопустимо е общински съвет Дупница да има за председател подобна личност! Ето защо ние настовяме за незабавната му оставка като председател на общинския съвет, а също така го призоваме да напусне съвета. Това е единственият начин да съхраним авторитета на общински съвет Дупница в създалата се ситуация.
Призоваваме останалите трима съветници от „Лидер” публично да се разграничат от действията на своето ръководство в ТЕЦ „Бобов дол” и престъпните практики на г-н Владимиров. Ако не го направят, ще настояваме и за тяхната оставка.
Приканяме всички останали общински съветници да осъдят действията на ръководството на ТЕЦ „Бобов дол” и мини „Бобов дол”. В историята на общинските съвети на Дупница могат да се посочат достатъчно примери за съветници, поставили се в услуга на престъпни групировки. Крайно време е тази практика да бъде спряна веднъж завинаги!

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети