Христо Михалчев: Спортната комисия към ОбС-Дупница не знае къде се намира, като не стават – да ги сменят

DenNews.bg
21.05.2014
размер на текста:

В неспазване на собствените си наредби и некоректно разпределение на заложените средства обвини Спортната комисия към ОбС-Дупница треньорът на СК Гладиатор Христо Михалчев. Той изтъкна, че от първоначално обявени 100 000 лева за спорт, реално остават 40 000 лева. 20 000 лева са отделени за ученически спорт, 20 000 за детско-юношеската школа на Марек и 20 000 резерв. Михалчев посочи и че ако не се намери разумно решение, ще се обърне до областния управител.
“Претендирам, че за ученически спорт сумата е твърде голяма. За това, ако наши състезатели участват в ученическите игри, ги спирам от клуба. Ако няма преразпределение на средствата, ще пиша до областния управител за това, че членовете на комисията не спазват собствение си наредби”, отсече Михалчев и допълни: “Тук не става въпрос за пари, а за принципи и правила. Браво на кмета, че помага на спорта, но ОбС трябва да спре с това нещо, винаги е било така досега. Никой от спортната комисия не знае за какво е там и съм сигурен, че повечето от тях не са посетили и едно спортно състезание. Ако аз съм сгрешил с нещо, нека ме извикат да събеседваме, за да не остава на тъмно и да няма сръдни”.
Христо Михалчев отправи и призив към ОбС и Комисията по спорт. “Молбата ми е простичка – Общинският съвет да не гласува в този вариант, а да спази наредбата”, завърши треньорът по таекуондо, чиито възпитаници могат да се похвалят с високи резултати и през тази година.
На последната редовна сесия на местния парламент Михалчев отправи критиката си от микрофона. Тогава предсeдателят на ОбС Владимир Владимиров бе внесъл докладна за субсидиите за клубовете, според която СК Гладиатор – един от най-успешните клубове в страната с 4 медала от международни състезания само от началото на годината, трябваше да получи минимална сума. Докладната не намери място в дневния ред, а Михалчев поиска да му бъде разяснено колко точки има неговия клуб и на колко пари е равна една точка.
„Като хората в спортната комисия не стават - да ги сменят”, предложи на сесията Михалчев.
 

Най-четено

Темите от "Спорт"

Етикети