Дупнишко читалище почете паметта на преподавателя по литература Агница Георгиева

DenNews.bg
21.05.2014
размер на текста:

С литературна вечер, организирана от читалище „Христо Ботев 1978” с председател адвокат Йорданка Божкова, бе почетена паметта на обичаната в Дупница преподавателка по български език и литература Агница Георгиева. В присъствието на близки и приятели, в навечерието на 24 май- Празника на българската просвета и култура, бе представена стихосбирката "Когато сърцето говори", издадена няколко дни след смъртта на авторката. Гости на представянето бяха съпругът на Георгиева Милчо Спиров, синът й Георги Стоянов, внукът й Емил Стоянов, снаха й Радмила Стоянова, приятели от Дупница и Кюстендил, както и читалищната секретарка и библиотекарката от Шишковци. Именно там Георгиева прекарва последните години от живота си.


Колегите на обичаната литераторка си спомниха за големия й дух и талант. Присъстващите не можаха да скрият сълзите си, когато възпитателят в ОУ "Св. Климент Охридски" Лили Костова и бившата преподавателка по литература и близка приятелка на Георгиева, Димитрина Сотирова припомниха за живота и успехите на поетесата.
Братовчедката на Агница Георгиева, Евка Георгиева прочете няколко от стиховете в книгата, а накрая присъстващите видяха кратък филм за литераторката и чуха "Химн на Шишковци", чийто автор е отново е тя.

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети