Илияна Йотова в Дупница: В следващите 5 г. ЕС трябва да се ръководи от социалисти, от хора, които мислят за човека

Избори'2014
20.05.2014
размер на текста:

Илияна Йотова, Мая Манолова, Станислав Павлов, Иван Ибришимов и Момчил Неков (отляво надясно). Снимки: DenNews.bg

Кандидатите за евродепутати от „Коалиция за България” Илияна Йотова и Момчил Неков се срещнаха с хора в неравностойно положение в Дупница. В клуба на инвалида присъстваха и народният представител Иван Ибришимов, заместник-председателят на Народното събрание Мая Манолова, както и лидерът на БСП-Дупница и общински съветник Станислав Павлов.


Илияна Йотова и Станислав Павлов подариха на хората от клуба ксерокс и лаптоп, които са от първа необходимост за тях.
В препълнената зала Йотова обеща “социалистите да спечелят изборите на 25 май”. „Ние сме единственият гарант за развитието на България, но и за грижата за човека. За следващите пет години България ще разполага с 15 милиарда лева от европейските фондове. Те ще имат ефект, ако хората почувстват резултатите от тях и в най-малкото село, и в големия град. Те трябва да стигнат до всеки българин. Българските региони могат да станат едно от най-уютните места за живеене, имаме всички възможности за това. Трябва да правим европейска политика за тях, опитът показва, че можем”, подчерта Йотова.
 

Местният лидер на БСП Станислав Павлов пък от своя страна отбеляза, че БСП е единствената партия, която разговаря с хората и търси начин за разрешаване на техните проблеми. От своя страна председателят на клуба на инвалидите в Дупница Георги Буцев изрази надежда и вяра, че „правителството ще се обърне с по-широк поглед към хората в неравностойно положение и в парламента да си подадат ръка в името на родината”.
Поетесата Ивиана Денчева пък поздрави присъстващите със свое произведение.
Кандидатите за евродепутати от БСП имаха след това среща и с граждани и млади социалисти от Дупница и Кюстендил, на която обърнаха внимание на проблемите на младежта у нас.


На срещата с младежите Йотова обясни, че социалистите искат новото управление в Европа, за да изпълнят своите цели.
„Следващите години ЕС трябва да се ръководи от социалисти, от хора, които мислят за обикновения човек, а не само за интересите на големите монополи и корпорации. Трябват ни не високопоставени чиновници, а истински водачи”, подчерта Илияна Йотова и призова да изберем №15 от бюлетината за евровота на 25-и май.
 

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети