И депутатското кюфте правено в мърльотия и опасни условия

DenNews.bg
19.05.2014
размер на текста:

Агенцията по храните затвори за нарушения хранителния комплекс в президентството, съобщи директорът на контролния орган Пламен Моллов.
Проверката е направена по сигнал от човек, работещ в президентската институция. Хранителният комплекс, който се грижи за храната на работещите в президентството, осигурява храна и на депутатите в парламента.
Това е частна фирма с различни обекти, в които се приготвя храна и под формата на кетъринг се доставя в институциите. В случая обаче провереният обект е базиран в президентството. Сигналът е подаден миналата седмица от т.нар. "таен агент" - един от хората, на които агенцията разчита за засилване на контрола върху храните през последните месеци, информира БНР. Човекът е вътрешен за президентството, каза Моллов без да уточнява подробности.
Установени са груби нарушения като лоша хигиена, липса на система за самоконтрол, несъответствие на оборудването. Все проблеми, които застрашават сигурността на хората, консумиращи храната.
Пламен Моллов каза още, че не разполага с информация чия е фирмата. Според него тя от години обслужва парламента и президентството, но няма данни, дали досега са й правени проверки. Фирмата ще остане затворена до отстраняване на нарушенията.
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети