„Семеен” скандал избухна на сесията в Дупница

DenNews.bg
16.05.2014
размер на текста:

„Семеен” скандал избухна на сесията в Дупница днес. Словесното спречкване предизвика д-р Матей Попниколов, който от първите минути за заседанието на Общински съвет влезе в ролята на дразнител на председателя Владимир Владимиров и получи няколко закани, че ще бъде отстранен от заседанието.
Въпреки упоритото си дразнене към Владимиров, д-р Попниколов си спечели не неговия яд, а предизвика избухването на колегата си д-р Лорета Николова, с която до предишния мандат бяха в един лагер, този на ОДС.
По време на дебата за отдаване на търговска площ в парк „Рила” д-р Николова предложи от името на Обединения демократичен блок, наемателят да бъде определен с явен търг, а не с конкурс, каквото бе предложението на кмета Методи Чимев.
„Тук явно става дума за избор на наши хора. Явно от ОДБ знаят, кой трябва да спечели”, коментира д-р Попниколов и попита защо като председател на Икономическа комисия в миналия мандат, Николова не е направила това предложение, та до момента наемателите са избирани все с конкурс.
„Настоявам д-р Попниколов да посочи фирмите, от които съм се облагодетелствала или аз съм облагодетелствала, или незабавно да ми се извини за тази обида. Нито като председател на комисия, нито като съветник съм се облагодетелствала през всички тези години. Настоявам за извинение”, скочи д-р Николова.
Тя обаче не получи извинение, а д-р Попниколов повтори пак твърдението си, че с промяната на условията се създава двоен стандарт спрямо кандидатите.
Скандалът между двамата мина под знака „семеен”, защото малко преди разпрата им ОбС-шефът Владимиров за пореден път се обърна към д-р Николва с д-р Попниколова.
Грешката си той обясни с покаченото ниво на раздразнение от постоянните забележки и реплики на д-р Попниколов. „Всички ще започна да наричам така, ако продължаваш”, опита по свой начин да се извини Владимиров.
Той обаче не е единственият, който променя фамилията на д-р Николова и ако колегите й спазват традицията да й подаряват риза при всяка грешка, то тя може спокойно да сменява гардероба си след всяко заседание на местния парламент.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети