Гимназия „Христо Ботев” изпрати абитуриентите си

DenNews.bg
15.05.2014
размер на текста:

Гимназия „Христо Ботев” изпрати днес абитуриентите си с малко тъга и много надежда. Шест паралелки се разделиха с преподавателите си в залата на дупнишкия театър, като всеки клас бе приготвил изненада за класните си ръководители и любими учители.

Мария Владимирова, Надя Иванова, Светлана Георгиева, Елена Борисова предадоха знамето на гимназията.
 


Първи на трибуната се качиха знаменосците, които предадоха флага на най-старата гимназия в Югозапада и националния трибагреник на новата смяна отличници.
Церемонията откри директорът на гимназията Геновева Ризова, която пожела успех в живота на абитуриентите и им напомни, че младостта не е вечна-вечни са духът и мечтите. Последва награждаване на отличниците и гимназистите, защитили достойно името на училището на национални конкурси, олимпиади и форуми.
Една след друга на сцената се изредиха паралелките на завършващите тази година средното си образование.
Сформирана за днешния ден група от 12 „а” клас с вокал Виржиния Гребеничарска изпълнени песента на Д2 „Завинаги”. От природо - математическата паралелка подариха на класната си Силвия Велинова оgромен букет и се разделиха с нея с насълзени очи.
От 12 „б” с класен ръководител Яна Андонова подариха букети на всички свои преподаватели.
Най-силно аплодирана от 12 „в” клас бе не само класният ръководител Николина Котева, но и Димитринка Зарева, която зрелостниците считат за свой втори класен. Тя ги научила не само на нужните знания, но и да отстояват себе си и мнението си.
 

 

Овации от дванайсетоклсниците получи и Милена Челенкова, която „отначало взе страха ни, но след това стана част от глутницата”.
От 12 „в” раздадоха и грамоти на преподавателите, като г-жа Тимчева бе провъзгласена за „Поетът на смирението", г-жа Велинова-„Гений на випуска”, г-жа Маврова-„Духовен водач на 2014-а”, г-жа Зарев –„Жрецът войн”, г-жа Котева –„Амазонка” и Ризова и Гиздова –„Матриарси на гимназията”.
Възпитаниците на Валентина Шаламанова от 12”г” излязоха по двойки, а две момичета от класа, влязоха в ролята на водещи и представяха съучениците си. Калин Смолички изпълни авторската си песен „Свят на чудеса”.
Спортната паралелка скриха зад огромен букет класния си ръководител Асен Илиев, който отбеляза, че гимназията ще опустее без лудите глави от 12” д”.
Край на церемонията сложи появата на 12 „е” клас, които благодариха на класния си Златолин Цанов.


Още снимки вижте в рубриката ДЕНЯТ В СНИМКИ

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети