Събраха се средствата за “гладиатора” Стефан Самарджиев, оперират го на 23-ти май

Константин Соколов
15.05.2014
размер на текста:

Снимка: DenNews.bg

Средствата нужни за операцията на таекуондиста от Дупница Стефан Самарджиев са събрани. Радостната новина съобщи треньорът на СК Гладиатор Христо Михалчев на нарочна пресконференция. Припомняме, че 17-годишният талант получи сериозна травма на една от последните си международни прояви и след серията от изследвания се оказа, че хирургическата намеса е наложителна. Кметът на Дупница Методи Чимев пък пое инициатива за набирането на средства за операцията, която бързо даде положителен ефект.
“Събрани са точно 2506 лева, които ще покрият операцията. На 22 май Стефан влиза болница и на 23-ти ще бъде извършена самата хирургическа интервенция. След това предстои възстановяване, като около 1 месец Стефан ще е с шина. Надяваме се да е готов за Европейското клубно първенство. Благодаря на всички, които ни помогнаха и най-вече на кмета Чимев, който поде инициативата. Честно казано, не вярвахме, че толкова бързо ще се съберат средствата. Включиха се и футболистите на Марек, съдийската колегия към федерацията по таекуондо и още много хора”, отбеляза Христо Михалчев.
Пълният списък на дарителите средсва е: Методи Чимев, Футболен клуб Марек, Съдийска колегия към БФТ, Фондация “Музика за България”, Тома Томов, Илия Димитров, Ивета Десподова, Лидия Керемидска, Десислава Фролошка, Красимира Янева, Ивайло Константинов, Иво Ников, Любомир Иванчев, Евтим Малоселски, Кирил Калфин и Калин Гелев.
Друг таекуондист на Гладиатор – Теодор Георгиев пък разказа впечатленията си от завършилото наскоро Европейско първенство. В Баку Теди се превърна в най-силно представилият се българин със своето 5-то място. Травма, получена по време на състезанието, не позволи на дупничанина да даде най-доброто от себе си в битката за медал срещу руснака Алберт Гаун, станал в последствие шампион. “Там силите не ми стигнаха, заради контузията. В тази ситуация мисля, че нямах шанс да го победя, не ми си отвори такава възможност”, призна Теодор Георгиев. Той обаче е с най-голям рейтинт от всички български таекуондисти и има сериозен шанс за успех на предстоящите Европейски олимпийски игри и Европейското клубно първенство по таекуондо.
 

Най-четено

Темите от "Спорт"

Етикети