Хакнаха сайта на Българска православна църка с турското знаме

DenNews.bg
15.05.2014
размер на текста:

Официалният сайт на Българска православна църква е бил хакнат тази сутрин. На страницата се вижда развято турско знаме и текс от името на организацията Milli Güçler.
Тя се обявява срещу вандалското нападение срещу Джумая джамия в Пловдив, а в съобщението се казва, че ударът представлява реципрочна мярка срещу зачестилите физически посегателства над ценностите на турско-мюсюлманското малцинство, а наказателните действия от нейна страна ще продължат.
На 14 февруари в града под тепетата протестиращи извършиха погроми в града и Джумая джамия.
Ето пълният текст от името на организацията Milli Güçler.

"Официалният сайт на Българска Православна Църква е ударен в отговор на вандалското нападение над Джумая джамия в град Пловдив.
Такива актове са настъпления срещу турско-мюсюлманското малцинство в България, това е и нападение срещу културното наследство на страната ,защото джамиите са част от културата, те са част от културното наследство на България.
Който и да е организаторът, който и да стои зад тази варварска агресия трябва да знае, че турско-мюсюлманското малцинство не е беззащитно и че има сили, които бдят и са готови да го отбраняват.
Мълчанието на Българската Патриаршия следва да се тълкува като мълчаливо съгласие с посегателствата над мюсюлманските религиозни храмове.
Наказателните действие срещу враговете на турско-мюсюлманското малцинство от страна на Milli Güçler не са нито първи нито последни. Атаките ще продължават с пълна интензивност. Все по-често ще чувате нашия глас и ще виждате нашата сила.
Milli Güçler иска да напомни, че няма нищо против християнството и че ударът представлява реципрочна мярка срещу зачестилите физически посегателства над ценностите на турско-мюсюлманското малцинство", се казва в посланието на хакерите.
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети