Жена застреля на улицата шефка на правителството в испанска провинция

DenNews.bg
13.05.2014
размер на текста:

Ръководителката на местното правителство в испанската провинция Леон и регионален шеф на управляващата Испанска народна партия Исабел Караско беше застреляна показно от жена.
Нападението над Караско е извършено докато тя е отивала на работа от дома си в столицата на провинция Леон. Срещу нея за изстреляни няколко куршума, тя е починала на място.
Във връзка с убийството са задържани две жени. Според информация от полицията, те са майка и дъщеря, а според местни медии, цитирани от BBC, дъщерята е изгубила работата си в местното правителство. Основната версия за покушението е лично отмъщение.
„Всичко показва, че става дума за лично отмъщение и убийството не е свързано с нейната обществена позиция", коментира представителка на испанското Министерство на вътрешните работи.
Министър-председателят на консервативното правителство Мариано Рахой и другите членове на ръководството на ИНП отмениха предизборните митинги, които трябваше да се състоят днес в различни градове на страната.
Същото направи и опозиционната Испанска социалистическа работническа партия, която изрази съболезнования за смъртта на Караско.
За надзор при провеждане на следствието в Леон пристигна генералният директор на националната полиция на Испания Игнасио Косидо.
58-годишната Исабел Караско дълги години е работила във финансовите и данъчните органи на провинция Леон. През 2004 г. тя бе избрана за лидер на местната организация на консервативната Народна партия, а през 2007 г. пое и ръководството на провинциалното правителство.
 

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети