Янаки Стоилов в Дупница: Победа на евроизборите е гаранция за още по-добро управление на страната

Избори 2014
11.05.2014
размер на текста:

„Важността на предстоящите избори за Европейски парламент се отнася не само за това колко депутати ще излъчат българските партии, но и за това как ще се развива ситуацията в страната. Ние се стремим да спечелим тези избори и в страната, и тук в област Кюстендил. За нас този резултат е необходим за да се постигне стабилност на управлението. Мисля, че след европейските избори, ако се засилят и затвърдят позициите на БСП ние ще можем да бъдем още по-настойчиви в изпълнение на нашите предизборни ангажименти”. Това заяви заместник председателят на БСП и депутат от Коалиция за България Янаки Стоилов след предизборна среща в Дупница и общината.
Той посочи, че в скоро време правителството ще представи своята програма за реиндустриализация насочена именно към действията за предстоящите години, която да има своите секторни и регионални измерения. „Така както Дупница беше един от основните индустриални центрове, трябва да се потърсят възможности, за да могат да бъдат създавани работни места, които осигуряват трайна заетост и от там по-добри доходи. Тези европейски избори за нас са средство да решаваме националните задачи чрез българските и чрез европейските институции. Например в областта на земеделието трябва да приложим по-гъвкава политика за субсидиране за да отговаря на интересите на Кюстендилска област.

Защото преминаването към стимулиращо финансиране за по-малките и средните стопанства чрез диференциация на тези субсидии ще направи така че да бъдат облагодетелстване именно тези стопанства. Ще отстояваме и развитието на българската енергийна система. Ще продължим и социалните мерки, които се предприеха. Освен това предприехме и редица промени в закона за потребителския кредит”, обясни още Янаки Стоилов като още веднъж наблегна на важността на предстоящите евроизбори: „Трябва да се разбере, че ние гледаме на европейските институции като на средство, в което да бъдат решаване въпроси, които имат значение за българските граждани и за българския бизнес. БСП е партия, която освен със своята социална ориентация, със своята икономическа ангажираност, се отличава и със своята национална отговорност. Трябва да престанем да са държим като провинциалистите в Европейския съюз, да чакаме по-силните да вземат определено решение и после да казваме дали ние прилагаме правилно тези решения”.
На срещата в Дупница присъства и зам.-председателят на Народното събрание Мая Манолова, както и народният представител Иван Ибришимов.

Дупнишкият депутат обяви, че ще работи за привличането на китайски бизнесмени.

„Със съдействието на Янаки Стоилов аз направих редица срещи с китайски бизнесмени в Китайското посолство. Направихме контакт и с местни бизнесмени за евентуално партньорство с бизнес от Китай вероятно за разкриване на предприятия за електробуси и евентуална инвестиция в сферата на преработвателната промишленост. Сега текат преговори и в рамките на тази година може да се случи”, изтъкна Ибришимов.


 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети