Шахматисти от Дупница с медали от Републиканското в Пловдив

Константин Соколов
08.04.2014
размер на текста:

Младите шахматни надежди от Дупница се представиха силно на завършилото днес Републиканско първенство за деца. На надпреварата в Пловдив се пуснаха над 200 участница, между които и четирима състезатели на Марек Юнион-Ивкони – Цветелина Спасова, Стефан Лазов, Даниел Недков и Кристиян Скендерски.
При девойките до 18 години Цветелина Спасова спечели бронзов медал на блиц и сребърно отличие на ускорен шах. Стефан Лазов при юношите до 18 г. пък заслужи бронза в класическия шах, а малко не му достигна да грабне медал и на блиц. Силно се представи и Християн Скендерски, който при 14-годишните раздели 5-9-то място в класическия шах.
На първенството в Пловдив Марек Юнион-Ивкони бе воден от треньора Методи Стойнев.

„Представихме се добре на състезанието в Пловдив, като намерихме място в призовото класиране. Показахме, че имаме силна шахматна школа в Дупница и традиции в този спорт. Приемаме и нови деца в нашия клуб, така че който иска да се занимава с шах, може да се обърне към нас”, заяви Стойнев, който от 1 година е треньор на децата в Марек Юнион-Ивкони.
Следващото изпитание за дупнишките шахматисти ще бъде в Слънчев бряг, където на 23 май стартира първенството във възрастови групи от 6 до 8 г. и от 8 до 10 г. Там честта на Марек ше защитават Мария Мутафчийска и Алекс Серафимов. „Мисля, че имаме сериозни шансове за медали, дано ги спечелим”, пожела си Методи Стойнев.
 

Най-четено

Темите от "Спорт"

Етикети