Ивайло Константинов лидер на ГЕРБ-Дупница от седмици, Калфин обяви новината днес

DenNews.bg
08.04.2014
размер на текста:

Бившият председател на Общински съвет-Дупница Ивайло Константинов е новият лидер на общинската структура на ГЕРБ, като заменя на поста ексдепутата Емил Гущеров.
Константинов е на новия си пост от няколко седмици, по думите му - две-три, но новината бе съобщена официално от депутата Кирил Калфин днес в Кюстендил.
Гущеров отива на по-висок партиен пост в областната структура.
На въпрос на DenNews.bg дали ще предприеме промени в политиката на местно ниво, Константинов обясни, че това ще бъде първата му задача.
„И до момента не съм крил, че имам забележки, както към партийната листата за Общински съвет, така и към изяви, като цяло. Ще има промени, които ще станат ясни съвсем скоро”, каза Константинов, който поема лидерския пост само три месеца, след като стана член на ГЕРБ. Това пък се случи, след като той подаде оставка, като председател на местния парламент и като общински съветник на сесия в средата на месец януари.


Покана към малкото, но истински десни

 

Това ще чуем в следващите дни от страна на новия лидер на ГЕРБ в Дупница. Засега Константинов не желае да обяви имена, но е категоричен, че основна част в работата му ще бъде за откриване на общ фронт с десните.
„Малко са тези, които не се подадоха и останаха десни. Те ще получат покана, като искам да съм ясен, идеята не е да станат членове на ГЕРБ и да има отношение между началник и служител, а да работим заедно”, обясни Константинов.
Промени ще има и в общинската структура в Бобошево, съобщи още Калфин. Те обаче са отложени за след евроизборите.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети