Д-р Таушански ще се кандидатира отново за управител на общинската болница

DenNews.bg
08.04.2014
размер на текста:

Досегашният управител на общинската болница в Дупница д-р Любомир Таушански ще се кандидатира отново за поста. За DenNews.bg дългогодишният управител на МБАЛ „Св. Иван Рилски” коментира: „не трябва да се отказвам, макар че атаки ще има...то не са и преставали”.
Д-р Таушански отрече съобщената от общинският съветник Костадин Костадинов на вчерашната сесия на ОбС информация, че задълженията на болницата са в размер на 1 200 000 лв.
„Пълна измислица. Задълженията ни от години са в порядъка на до 800 000 лв., а в страната няма друга общинска болница с по-малко задължения”, обясни той.
Д-р Таушански проследил вчерашното заседание на местния парламент, на което бе определена комисията и датата за конкурса за избор на нов управител. Не можа да не коментира и друго твърдение на Костадинов, а именно, че в началото на управлението си д-р Таушански е заварил кеш 240 000 лв. и 0 лв. задължения. „Заварил съм...краставици. Отношението към болницата от страна на съветници от години е като към дете, както сами казват, но като към дете на мащеха”, коментира още лекарят, който е управител на общинската болница от 10 г.
Дали ще има и други кандидати за поста и кои ще са те ще бъде интересно да се види. За разлика от други общински дружества, чиито шефски кресла привличат сериозен интерес сред кандидатите, за общинската болница д-р Таушански от години се бори само със себе си. На последния конкурс през 2011-а г. за управител се кандидатира и патоанатомът д-р Димитрина Динкова, но тя не продължи в конкурса, заради нередности с документите й.
На сесията вчера съветници си пожелаха този път да има повече кандидати, за разширяването на кръга им пък помагат и изменените правила на конкурса. За първи път освен медици и специалисти по здравен мениджмънт ще може да кандидатстват стоматолози и икономисти. Както съобщихме вчера, конкурсът ще се проведе на 13-и май.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети