Полицай на делото срещу кмета с 4,66 промила: Не бях виждал такова нещо за 11 г. стаж

DenNews.bg
08.04.2014
размер на текста:

Никога в 11-годишния си стаж не бях виждал такъв резултат. Това обясни в съдебна зала единият от полицаите, спрели за проверка кмета на дупнишкото село Баланово Явро Митов, който качи дрегера до нечовешките 4,66 промила при рутинна проверка на автомобила му.
Пътният полицай Наско Тасев, посочи още, че кметът е лъхал на алкохол и имал забавени реакции и движения, но пък походката му била „бетон”.
Показания в днешното заседание трябваше да даде и кметът на Яхиново Владимир Боцев, но той не се яви, тъй като не е редовно призован. Все още не е готова и токсикологичната експертиза, която трябва да покаже в какво състояние е бил Митов по време на проверката.
52-годишния Явор Митов, избран от листата на партия Лидер за кмет на Баланово, бе спрян на 23-и февруари тази година в село Крайници. На големия въпрос как се прави такъв рекорд –невижданите 4,66 промила, тогава Митов обясни, че всъщност рекордът му се дължали на грешка. Вместо минерална вода подгоненият от жажда кмет отпил голяма глътка домашна ракия, а малко след това бил спрян за проверка.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети